שבת

מלאכת מעמר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, במלאכת מעמר אסור לנו ללקט פירות שהתפזרו בחצר או בגינה של הבית משום שאז אני חייב אך אם הרצפה של הגינה מרוצפת מותר ללקט? (מרות שזה נראה מעשה של חול) ואם הפירות התפזרו בתוך הבית מותר ללקט? תודה

תשובה

שלום רב,

איסור מעמר לא שייך אלא רק במקום גידולם של הפירות, וממילא בבית לא שייך איסור זה (שלחן ערוך סימן שמ סעיף ט, ומשנה ברורה ס"ק לז).

ומכל מקום אם התפזרו פירות בבית באופן שיש טורח לאוספם, אסור משום עובדין דחול (ראה שלחן ערוך סימן שלה סעיף ה, ומשנה ברורה שם).

בברכה,

הלל מאירס