האם מותר להחזיק בובות בבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, האם מותר שיהיה בובה בבית, מבחינת לא תעשה לך פסל וכל תמונה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ראה בשו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק יורה דעה סימן ח) שהנוהגים לקנות בובות לילדיהם הקטנים לשם שחוק ושעשוע, יש להם על מה שיסמוכו. ובכל זאת טוב להחמיר שלא לקנות בובות העשויות תבנית אדם שלם בכל חלקי גופו ואיבריו, רק חצי גוף העליון, או כאותם הנראות מצד אחד דהיינו עין אחת וחצי חוטם ויד ורגל. ע"ש.

אולם בספרו שו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן סד, שיצא לאור אחרי היביע אומר) הורה שמותר לכתחילה לקנות לילדים בובות שהן תבנית אדם שלם בגופו. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס