כיבוד הורים שאינם דתיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´´ד לכבוד הרב שלום רב . אמי ואני התגיירנו והיא התחתנה אחרי זה עם מישהו מסורתי וב´´ה הבית מסורתי אבל לא מעניין אותם הם חושבים שהם בסדר ככה (וזה חפיף כזה) ואני נמצאת במדרשיה בירושלים אני ב´´ה בדרך חרדית וכו´ השאלה שלי היא שמאד קשה לי לכבד את הוריי במיוחד את אמי שאחרי הכל היא בחרה בדרך הזו ומחפפת בה והיא ואבי יודעים שהיסורים שה´ מביא עליהם זה על זה וממשיכים עם התאוות וכו´ וכו´ .. לכן מס´ שאלות : 1. האם אני חייבת לכבד את אמי הגרה שהיא לא שומרת כראוי תורה ומצוות ? 2. האם אבא שלי החורג הוא אבי או שאבי זה אברהם אבינו לפי זה שאני גרה . 3. האם אבי החורג מותר לו לגעת בי (מבחינה משפחתית פתאום בטעות ביד וכו´) ? 4.והאם מותר לי לשיר כשהוא שומע אותי שרה (אבי החורג) ? תודה רבה יישר כח תזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

1. יש לכבדה לפי כלי הנימוס של אב ובן ואין חובה לכבדה בכל פרטי ההלכות של כיבוד אב ואם.

2. הוא לא אביך כלל. יש לתת לו את הכובד הראוי עקב העובדה שהוא גידל אותך וסיפק לך את כל צרכייך.

3. אסור לו לגעת אבל נגיעה סתמית שלו אין לך עלייך כל איסור.

4. לא.