שבת

תפיחת טבעת של קופסת שימורים עם כיתוב בשבת

  • ג' אייר התשפ"ג

שאלה

לדעת המתירים לפתוח קופסת שימורים כאשר לא משתמשים שימוש חוזר בקופסה, או אפילו מרוקנים מיד את כל תכולתה, האם מותר לפתוח קופסה אשר המכסה נשלף במשיכת טבעת, ויש כיתוב של תוקף המוצר שהודפס (בהזרקת דיו) על מכסה הקופסה ובחלקו על הטבעת, כך שלכאורה כאשר מרימים את הטבעת, מפרידים את רצף הכיתוב?

תשובה

שלום וברכה

גם בזה רבו המתירים ואפשר לסמוך על כך במידה ואי אפשר להסתפק בפתיחת רוב הקופסא.