נשים

כיסוי הראש

  • ב' אייר התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,
אני נשואה כ8 וחצי שנים + 4 ילדים, אנחנו בעלי תשובה.
אני מכסה את ראשי בכיסוי ראש מלא כיום עם חשיפה קלה של השיער מקדימה.
אף פעם לא הייתי לגמרי שלמה והיו הרבה רגעים שבהם חשבתי להחליף לפאה או להוריד בכלל וכל מיני מחשבות.
הרב שלנו התיר ללכת בפאה קצרה כשרה וצנועה אך איני שלמה בלב שלם עם הדבר ולכן שאלתי:
1.האם אני יכולה לכסות את השיער בכיסוי ראש ולהשאיר קוקו שיוצא מהכיסוי כך שיראה שרוב השיער מכוסה והקוקו בחוץ? אני לא רוצה להוריד לגמרי אבל עדיין רוצה להרגיש שאני יפה ושלמה ולא כדי שגברים יסתכלו בי.
2. מה טעם בכיסוי הראש? האם זה חובה?

תשובה

שלום וברכה

1. את יכולה להוציא קוקו של פאה נכרית ולא של שיערך הטבעי.

2. איסור מוחלט לאישה ללכת בשיער הגלוי שלה.ראי כאן.

ראי כאן דברי חיזוק בעניין.

אשמח לסייע לך עוד.