מצא אבידה במקום ציבורי. ולא הכריז עליה גזלן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מי שמצא אבידה בעלת ערך במקום ציבורי ואיננו מחזיר לנציג האחראי באותו מקום משום שרוצה האבידה לעצמו האם הוא נחשב ל"גנב" ובעל חטא בידו כל עוד לא השיב האבידה?

תשובה

שלום וברכה

אם רוב המהלכים שם הם גויים או שאין לאבידה סימן, אין צורך להחזיר. אם הרוב יהודים ויש באבידה סימן יש לתלות מודעה שנמצא דבר פלוני והרוצה יבוא וכו'. ואין צורך להביא לנציג הממונה.