חברה והשקפה

איך אפשר להבין את כוונותיו של ה'?

  • י"א ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה, אני נחשף להרבה תובנות והסברים לכוונות האלוהים ושמתי לב שרובן מתבססות על חכמים קודמים או רב גדול. השאלה שלי היא איך ניתן להסתמך על פירוש כוונת האלוהים מתוך דבריהם של בני אדם אחרים ( חכמים ככל שיהיו הם עדיין בני אדם) והרי בכל דת ישנם את אותם חכמים שהציגו עצמם כפרשני רצון האלוהים ( החל מעובדי אלילים ועד לדתות כמו נצרות).
איני רוצה לעשות השוואה מי צודק אך תמיד מכוננת בי המחשבה שאין אף אחד בעולם שבאמת יודע להגיד מה כוונת האלוהים

תשובה

שלום וברכה

האדם לא יכול בכלל לתפוס בשכלו את רצון השם או את מידותיו וכדו'. עם ישראל קיבל את התורה מהבורא אלוקינו יתברך שמו כל מה שכתוב בתורה אנו יכולים לפרש ולהסביר אף שזה נוגע לעניינין רצון השם או מידות השם כי הבורא עצמו גילה לנו בתורתו את מידותיו שנוכל לפרש אותם ככל חלק אחר בתורה. אנו צריכים לזכור שאנו יודעים רק מה שכתוב בתורה ולא מבינים באמת את רצון ומהות הבורא אלא כמה שבורא עולם רצה לספר לנו.

כאשר אנו שומעים ביאור של רב על מידותיו של הבורא, אין זה אלא פירוש בדברי התורה שבורא עולם נתן לנו ולא מחכמתו האישית שאינה יכולה להשיג את חכמתו כלל.