שבת

האם חובה לאכול לחם בשלוש סעודות השבת?

  • י' ניסן התשפ"ג

שאלה

האם חייבים מן התורה לאכול לחם. ב-3 סעודות שבת?
אם אפשר להקל למי שקשה לו?
והאם אפשר לאכול מנה רגילה ולא דווקא לחם? או לא לאכול בכלל?

תשובה

שלום וברכה

בשני הסעודות הראשונות חובה גמורה לאכול לחם מלבד לאדם שזה מזיק לו וגום לו לחולי ממש.

בסעודה שלישית מי שלא יכול בשום אופן לאכול כזית לחם יכול לצאת ידי חובה במזונות או בפירות בשר ויין וכדו'.

ראוי לכל אדם להקפיד מאוד לאכול לחם בכל שלושת הסעודות, ויזכה לדברי חז"ל במסכת שבת שכל המקיים שלוש סעודות בשבת אשר "ניצול משלוש פורעניות, מחבלו של משיח, ומדינה של גיהנם, וממלחמת גוג ומגוג".

בהצלחה,