חברה והשקפה

שאלה בקשר לספר הצופן של הרב זמיר כהן

  • ד' ניסן התשפ"ג

שאלה

הרב טוען בספר שכל השפות והאותיות מועתקות מעברית.
אם כך מה ההסבר לכתב בציורים(לדוגמא כתב חרטומים)
הרי זה לא הגיוני שבהסטוריה היה כתב אותיות ואז עברו לציורים ואז חזרו לציורים

תשובה

שלום וברכה,

השפות ההיסטוריות הראשונות שהתגלו בעולם הינן שפות שמיות, שמקורן זהה לניב השפה העברית, ומעיד על קדמות האותיות של שפת הקודש.

המצרים הגיעו בשלב מאוחר יותר על בימת ההיסטוריה, ויצרו כתב מחודש משלהם שייצג את האימפריה שלהם. כתב החרטומים של המצרים, בדומה לכתב הציורי של היפנים, מביע אותיות והברות בצורת ציורים. מעניין לציין שהאות הראשונה בכתב החרטומים, ציור הנשר, מסמל את האות אל"ף.

בכתב החרטומים המצרי יש מאות הברות ועיצורים שונים שנכתבו בצורת ציורים, אך בסופו של דבר כל הציורים הללו מבטאים הגייה של מילים בשפה המצרית - כמו בכל שפה אנושית אחרת.

לעצם שאלתך,

התורה מספרת לנו שלאחר הפלת מגדל בבל, אלוקים בילבל את שפתם של בני האדם, כך נוצר נתק בתקשורת בין קבוצות אנשים שונים. הנתק הזה גרם לפיזורם בעולם, ולהיווצרות של תרבויות חדשות, שבהן ניסו לבטא את השפות החדשות שלהן באמצעים יצירתיים שונים.

בברכה,

דניאל בלס