נשים

האם מותר לאישה נשואה מעדות המזרח לחבוש פאה?

  • כ"ט אדר התשפ"ג

שאלה

שלום,

האם מותר לאישה נשואה מעדות המזרח (תימנייה) לשים פאה? הפאה סינטטית, היא לא אמיתית, קנוייה מאתר בחו"ל שיין אם כבודו שמע על האתר.
מותר או אסור?

היא הייתה שמה כיסוי ראש-מטפחת אבל נהיה לה ממש קשה והיא העדיפה פאה מאשר ללכת בגילוי ראש! גם לי נראה שככה עדיף. אבל אולי אנחנו טועות.
אציין שהפאה לא הכי צנועה. הפאה יחסית ארוכה ובצבע שונה מהטבעי שלה. כן הפאה בהחלט מושכת את העין.
אבל אם תוכל לענות בנפרד. האם מותר לה פאה? בלי שום קשר לאיך שהפאה נראית? נגיד והפאה כן בגדר הצניעות.
ואז האם מותר לה פאה שהיא לא בגדר הצנוע כמו שתיארתי ארוכה וכו'...?

בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ברור שפאה עדיפה תמיד מאשר שיער טבעי. היה ראוי שהאישה תמשיך ללכת בכיסו יראש כדעת מרן הגר"ע יוסף זצ"ל. אבל אם היא לא מסוגלת והיא שוקלת בין שער טבעי שאסור לכל הדעות ובין פאה נכרית יש לשכנעה שתלך עם פאה נכרית ולא בשער טבעי והדברים פשוטים.