כמה שאלות בנושא גידול תוכים

  • כ"ו אדר התשפ"ג

שאלה

האם מותר לנקות את הכלוב של התוכי בשבת?
בפסח:
האם מותר לתת לתוכי אוכל כבכל ימות השנה?
הזרעים הם אינם חמץ אבל האם יש צורך דווקא באוכל כשר לפסח?
האם ניתן לתת לתוכי כופתיות בפסח (אוכל בריא, חמץ וודאי אך לא נראה לעין)?
במידה והתוכי אוכל רק סוג מסויים של אוכל, ואם מחליפים לו הוא לו אוכל, האם ניתן להקל בפסח ולתת לו את האוכל הרגיל?
האם מותר להאכיל גוזלים בדייסה (=אוכל מיוחד לגוזלים) בשבת?
תודה רבה על המענה לשאלות הקודמות, ניתן לצפות בהן כאן-
https://hoshenlevi.wixsite.com/cl-site/services-7

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב במתן התשובה.

אסור לנקות את הכלוב של התוכי בשבת.

לגבי מאכל התוכי, יש יש לתת לו לאכול דוחן והוא כשר לפסח ואין צרוך בכשרות מיוחדת לפסח.

אסור לתת להם כופתיות בפסח.

אי אפשר להאכיל את התוכי בחמץ. אם התוכי לא אוכל ששום דבר אחר אפשר למכור את התוכי עם החמץ שלו לגוי בפסח עד אחר הפסח.

גוזלים שהם שלך ואתה צריך להאכיל אותם מותר להאכיל אותם בדייסה. הכנת הדייסה בשבת בעייתית ואין לעשות אותה בשבת.