שבת

מריחת משחה בשבת

  • כ"ה אדר התשפ"ג

שאלה

שבוע טוב,
בשאלות כוונתי למשחה/ קרם. מה שהרופא או קוסמטיקאית ימליצו. (יש מלא סוגים אפרט בסוף)

1. האם מותר לי למרוח בשבת משחה/קרם על הפנים לצורך רפואה?

2. האם מותר לי למרוח קרם פנים/ קרם לחות / קרם הגנה מהשמש בשבת? (אציין שאני עושה את זה כל יום כדרך קבע)

3. אישה שעשתה ניתוח או טיפול קוסמטי ואמרו לה למרוח משחה כחלק מההחלמה האם מותר לאישה למרוח משחה על הפנים/הגוף בשבת ?

4. אם אישה סובלת מפיגמנטציה ויש לה משחה/קרם מיוחד שעוזר לה לטפל בבעיה הזו האם מותר לה למרוח בשבת? ( היא מורחת כל יום כדרך קבע היא עושה פעם בחודש טיפול מיוחד וכל יום היא חייבת למרוח קרמים ומשחות כחלק מתהליך ההחלמה)

5. האם מותר לאדם שסובל מטחורים/פיסורה למרוח משחה/קרם בפי הטבעת בשבת? אציין שאם הוא לא ימרח את המשחה יכאב לו ויגרם לו צער.

6. האם מותר לשים קרם גוף בשבת? (יש כל מיני סוגים יש שמן גוף /סרום / קרם / משחה / חמאת גוף ועוד...)

בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

1. רפואה בשבת אסורה. יש מקרים מיוחדים שאפשר להתיר ויש לכתוב את הניסבות ולפי זה נוכן להכריע את ההלכה.

2. במקום הצורך אפשר להקל ויש לעסות היטיב את המשחה/קרם עד שלא יישאר שום ממשות על הגוף אלא הכל יהיה מעוסה היטיב בגוף האדם.

3. תשים על מקום הניתוח בלי למרוח.

4. כנ"ל סעיף 2

5. יניח על המקום בטפיחות בלי מריחה או מריחה עד שזה ייכנס לתוך הגוף אבל זה קשה יותר.

6. רק במקום הצורך גדול וכנ"ל סעיף 2.