שו"ת פסח

מכירת חמץ גמור

  • כ"ג אדר התשפ"ג

שאלה

שלום רב, לפני תקופה קצרה התחלתי להכין ולמכור קינוחים מהבית, פסח מתקרב ומסתמן שלא אספיק למכור את כל הקינוחים שכבר יש לי במקפיא, כמו כן יש לי ארון ייעודי עם כל חומרי הגלם המיועדים להכנת הקינוחים, חלק מהקינוחים וכן חלק נכבד מחומרי הגלם מכילים חמץ גמור (עוגיות, ביסקוויטים וכו').
השאלה האם מותר לעשות מכירת חמץ על חמץ גמור? מאחר ואם אזרוק את כל זה יהיה לי הפסד עצום כי חומרי הגלם יקרים ואף העבודה רבה מאוד וחבל לי לזרוק מה שכבר מוכן

תשובה

שלום וברכה

מותר לכתחילה למכור במכירת חמץ את המוצרים שלך אף אם הם חמץ גמור.