אילת, חו"ל וטומאת ארץ העמים

  • כ"ב אדר התשפ"ג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מצטער אם השאלה "כבדה" מידי לשו"ת אונליין...

1. האם אדם שהיה באילת כבר נטמא בטומאת ארץ העמים או כיוון שהיא בשלטון ישראל היא נחשבת כא"י לכל דבר ועניין?

2. ברשות הרב אשאל את השאלה ישירות עלי במקום בעקיפין:
מעולם לא הייתי בחו"ל למרות שאני מאוד מאוד רוצה (ולפי תשובות באתר שראיתי כאן אפשר להקל, כגון לראות נופים שזה העיקר בשבילי). אבל כן הייתי באילת (כאן זה מתחבר לשאלה 1)
עד עכשיו לא יצאתי מארץ ישראל כי ידוע שיש עניין מיוחד באדם שאף פעם לא יצא מארץ ישראל, האם הביקורים באילת מורידים את אותה קדושה ואז אין לי עניין לבטל טיול בחו"ל או שעדיין יש עניין כזה?

3. האם אדם שמאוד רוצה לראות דברים בחו"ל ונמנע מכך (אע"פ שיש היתרים) הוא לא בגדר "מונע עצמו מלהנות מבריותיו של הקב"ה"

4. אמי מאוד רוצה שנעשה טיול משותף לחו"ל רק היא והאחים והאחיות, בטענה שחו"ל הרבה יותר מגבש מהארץ (לפי מה ששמעתי ממכרים יש אמת בטענה הזאת), עד כה אני מתחמק מהטיול הנ"ל, למרות שאמא מאוד פגועה מזה. האם זה בסדר או שעדיף לטוס?

תשובה

שלום וברכה

1. שלטון המדינמה אינו משנה כל כך לפי רוב העדות.

2. אילת יש רבים הסבורים שאין זה חו"ל ממש ראה כאן

3. לא.

4. עדיף שתטוס.