חברה והשקפה

האם יש עצה לא להילחץ מביאת המשיח?

  • כ"א אדר התשפ"ג

שאלה

שלום
כל פעם שמדברים על ביאת המשיח אני נלחצת מאד. קודם כל, כי אחרי שיבוא לא אוכל להשתפר במעשים שלי ואני *חייבת* לשפר המון לפני שיבוא! אני לא יכולה שיבוא כשאני עדיין ככה! אני צריכה ומנסה לתקן את מעשיי!
עוד משהו, אני לא יודעת מה הולך להיות וזה מפחיד שהעולם ישתנה פתאום.
ובנוסף, אני רוצה לזכות להביא ילדים לעולם בעזרת ה' ואחרי ביאת המשיח כבר לא יוולדו עוד תינוקים!
אני משתדלת להבין ולהאמין שאם ה' שולח לי משהו אז זה טוב לי ושבית המקדש יהיה טוב ויפסקו כל הצרות כשהוא יבוא ויהיו חיים טובים, אך עדיין קשה לי לצפות לזה ואני נלחצת יותר ויותר כשמדברים על זה.
האם יש לכבוד הרב עצה בענין?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הגמרא אומרת שלעתיד לבוא עתידה האישה שתלד בכל יום כך שתזכי בוודאי לזרע של קיימא.

ברור שהקב"ה לא מצפה ממך שתהיי כרגע במצב של שלימות. את צריכה לעבוד על עצמך ולהתקדם וה' יהיה בעזרך שתתקדמי הלאה כאשר משיח יבוא הקב"ה יעשה את החשבון כמה את את ניסית להתחזק וכמה את תגיעי בעז"ה לאחר מלאת ימי חייך בעבודת השם וכאשר משיח יבוא תוקפצי מיד למקום שהיית אמורה להגיע לאחר אריכות ימים ושנים.