איך להרדים בכלום ילד בן 3?

  • כ' אדר התשפ"ג

שאלה

הבן שלי בן 3, כל הזמן בזמן דצריך לישון, מתחיל לבקש בקשות "אפשר מים" "אפשר חיבוק" וכל מיני כאלה.. בהתחלה אני מביאה לו מים וחיבוק ונשיקה.. אבל כשהוא ממשיך אני משתדלת בנחת אבל עם קצת תקיפות לומר לו להשים ראש ואני סופרת עד 3, ואם לא ישים ראש אז אני יוצאת.. וככה קורה והוא בןכה ובוכה, ואנמ חוזרת על זה בסביבות 3-6 פעמים ובעם האחרןנה אני אומרת שאני לא חוזרת עד מחר בבוקר.. הילד ממשיך לבכות אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות.. הוא גם התחיל לקום בלילה.. יחסית הוא היה נרדם מהר, אבל אני לא יודעת מה קרה בזמן האחרון?! אם זה חשוב לציין, הוא בן יחיד.. מה עושים? האם אני נוהגת נכון? מה עושים בלילה?

תשובה

שלום וברכה

את נהוגת נכון ואם תהי רגועה ותקיפה כאחד ולתת לו לבכות בלי להרגש ומצד שני לומר לו שאם הוא לא בוכה הוא יקבל איזה מתנה בבוקר או לאחר תקופה זה יעבוד בעז"ה.

חשוב שהילד יראה שאת רגועה לגמרי ולא מתרגשת כלל מהבכי שלו.

ממליץ לבדוק את המזוזות של חדרו.

בברכת רוב נחת,