מהם דיני ההלכה על פסח וחול המועד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שליט"א 1.האם בפסח עצמו (י"ד בניסן,ט"ו בניסן) מותר להיות במחשב? ואם לא,מאיזה שעות וימים בדיוק אסור להיות במחשב,להסתרק,לנסוע וכו? 2.בחול המועד (לאחר שיוצא פסח - 7 בערב בערך) מותר להיות במחשב כל חול המועד? (כמובן חוץ משבת). 3.כתוב שאסור לאכול בערב פסח. מה זה אומר? לא לאכול בליל הסדר? או לא לאכול לפני ליל הסדר? התבלבלתי מעט. 4.מה זה אסרו חג? ואסור להיות במחשב באסרו חג? 5.מותר לנסוע במכונית לירושלים בחול המועד? 6.מותר לנשים להתקלח,לשים שמפו,להסתרק,גילוח וכו בחול המועד? 7.אין לי אפשרות להכשיר כלים. אני יכולה לאכול בצלחת חד פעמית (פלסטיק)? 8.מה זה שביעי של פסח? והאם הוא כמו הלכות שבת? 9.מותר לכתוב במחשב בחול המועד? או מותר רק להזיז את העכבר? תודה רבה,חג שמח ומבורך לכבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

1. מכניסת החג עד יציאתו אסור להשתמש במחשב להסתרק וכו' כמו בכל שבת. כניסת החג יום שני  17:15 בערך. צאת החג יום שלישי 18:35 בערך

2. מותר בחול המועד להיות על המחשב.

3. חמץ אסור לאכול מהשעה 9:00 בערך. פירות וירקות  בשר מותר כל היום. מצה אסור כל היום.

4. אסרו חג יש בו מצווה להרבות קצת בסעודה. מותר בעשיית מלאכה.

5. כן.

6. מותר.

7. בהחלט. את כלי החמץ תסגרי בארון מסומן שלא ייכשלו להשתמש בטעות בכלים אלו.

8. שביעי של פסח הוא חג כמו היום הראשון של פסח ואסור במלאכה.

9. מותר לכתוב במחשב בחול המעוד.