שאל את הרב - כללי

עשיר כקורח

  • ט"ו אדר התשפ"ג

שאלה

שלום,
מהיכן הביטוי עשיר כקורח? איך יודעים שקורח אכן היה עשיר כ"כ גדול? האם באמת היה עשיר ומה זה עשיר במושגים של תנ"ך? היו עשירים ממנו במקרא ובעל פה? כוונתי גם לתורה שבעל פה...
מי בדיוק היה קורח? אני זוכרת שהייתה מחלוקת.
האם הכסף היה לרעתו?
האם בתנ"ך עשיר זה יותר מהמושגים של העשירים שיש כיום? כיום יש אדם בשם אילון מאסק והוא עשיר ברמה של 190 מיליארד דולר האם קורח או אדם אחר מהתנ"ך היה עשיר יותר?
הרי גם היו מלכים ומלכים בדרך כלל עשירים?! מה קורח היה עשיר מהם? ממה הוא עשה את כספו במה הוא עסק? היה איש עסקים / איזו סחורה מכר?
מי היה הכי עשיר בתנ"ך? עשיר בכסף בדברים פיזיים כוונתי.
בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

קרח היה עשיר גדול כמבואר במדרש. מעשי קורח תוכלי לראות בתורה ספר במדבר טז'.

ראי עוד כאן בהרחבה.