שבת

האם מותר למרוח משחה על הפנים בשבת?

  • ח' אדר התשפ"ג

שאלה

אני מורח כל בוקר וערב משחה וסבון לפנים נגד פצעונים. הזיכרון שלי מעורפל אבל אני חושב שלפני הרבה זמן באחד מעלוני הידברות בש"ות של הרב אברהם יוסף קראתי שאין למרוח על הפנים בשבת.
הייתי רוצה לדעת אם יש איסור כזה. אם כן, זה נחשב כאחד מל"ט אבות המלאכה ואיזה? ואם אסור בשבת אז אסור גם ביום טוב?

תשובה

שלום וברכה

יש כאן כמה נידונים. אחד איסור רפואה בשבת, אסור לקחת תרופות בשב תכאשר אין זה חולישל נפילה למשכב.

אבלכאן לא ברור שזה בגדר חולי ולכן נראה שאין רפואה בשבת במריחת המשחה. אולם ישנו איסור חמור יורת של מירוח בשבת שאסור למרוח משחה על הגוף בשבת וזה חלק מאיסו רמרח בשבת ועל כך כתב מרן הגר"ע יוסף שאם מורחים את המשחה בעיסוי טוב עד שלא נשאר כלום על הגוף אין בזה איסור ממרח.

יש רבים המחמירים בכל אלו ועל כן ראוי מאוד למרוח לפני כניסת השבת ולאחריציאתה ובשבת בבוקר לדלג ובעז"ה הטיפול יצליח יותר בזכות משירת השבת כראוי