האם להודיע על גניבה במקום עבודה שביצע קולגה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

במקום העבודה ,עובד איתי בחור בן 50+ שעובד במקום כבר 10 שנים. תפסתי אותו גונב ממקום העבודה . הבחור נשוי + ילדים ואני יודע שמצבו לא טוב מבחינה כלכלית . האם עלי לדווח לבעל הבית או תחילה להזהיר אותו שלא יעשה זאות שוב . אני יודע בוודאות שהוא יפוטר לאלתר אם בעל הבית ידע שוא גונב ממנו . וההתלבטות שלי שהדיווח שלי יפגע במשפחתו כשהוא יהיה מחוסר עבודה ומהסיבה הזו אני חושש . מצד שני בתור מנהל שלו והמחויבות שלי כלפי בעל הבית שסומך עלי שאני יעביר לו כל מה שקורה בחברה . גם דברים טובים וגם פחות טובים . הבחור שאני מדבר עליו הוא פלסטינאי ומבחינתי אני מתנהג איליו כמו אל יהודי אני לא עושה כל אפליה . מבחינתי אדם הוא אדם, שנברא בצלם האלוקים . ולשאלת השאלות לדווח או להזהיר את אותו אדם.מה ההלכה אומרת .

תשובה

שלום וברכה

אין לך זכות לרחם עליו על חשבון המעביד.

יש להתרות בו  ולהורות לו להחזיר את הגזל כי אולי זה כישלון חד פעמי אם זה כבר קרה פעם אחת אין או שזה יקרה פעם נוספת חובה לדווח לבעלים.