חברה והשקפה

איך נראתה קריעת ים סוף?

  • כ"ה שבט התשפ"ג

שאלה

שלום,
ברצוני לשאול לכמה חלקים נקרע ים סוף שמעתי רבנית שאומרת ל-2 וזה מה שגם אני שמעתי עד לפני שבוע... והייתי בהרצאה לפני שבוע בערך ושם רב אמר שהים נקרע ל- 12 חלקים. אז אני קצת מבולבלת מה המקורות למה שהם אומרים? איך אני מה נכון/למי להאמין?
והאם זה נכון שכל המים שהיו בעולם נחלקו גם בכוס מים של מישהו במקום אחר בכלל מישהו שלא היה במעמד קריעת ים סוף? או דלי מים של ספונג'ה/ נהר/ ים אחר במקום אחר?
מי נברא לפני מי? אדם/חוה/שניהם יחדיו מצד אחד אדם מצד שני חוה ואז חילקו אותם? או אדם ראשון ואז אלוקים הרדים אותו ואז חתך מתוכו את הצלע ואז משם נבראה האישה כמו מה שמבינים מהמקרא? שמעתי כ"כ המון דעות...אני כ"כ מבולבלת.
אומרים שלתורה 70 פירושים וזה יפה בעיני, אבל מה נכון?!

תשובה

שלום ברכה

מבואר במדרש רבה שהים נקרע ל-12 קרעים וכל שבט עבר במקום נפרד.

בחז"ל יש שתי דעות, או ששניהם נבראו יחד, והקב"ה חצה אותם לשנים, או שהאדם נברא ראשון ומתוך אדם הראשון ברא בורא עולם את חוה.

ראי כאן בהרחבה בעניין המדרשים והמחלוקות במדרשים.