חברה והשקפה

האם ישועת ה’ כהרף עין?

  • י' שבט התשפ"ג

שאלה

שלום רב,

אני רוצה לשאול האם ישועת ה' באמת באה במהרה? הרי בפסוק בתהילים כתוב "כי אלף שנים בעיניך כיום אתמול", דהיינו בשביל הקב"ה אלף שנים זה "כהרף עין", אז האם הישועה שלי כשאני מתפלל לאלוקים שיושיע אותי תבוא רק אחרי אלף שנים? אם כך - למה להתפלל בכלל?

תשובה

שלום וברכה

אין פסוק שכתוב בו תשועת השם כהרף עין, זה מובא בדברי הגאונים. כמובן שכוונתם אינה להרף עין לפי זמנו של בורא עולם, אלא לפי זמן שאנו מכנים הרף עין.