זוגיות

כהן עם גרושה

  • ט' שבט התשפ"ג

שאלה

אחותי גרושה ונישאה לבחור שהוא בעצם כהן אך הציג מסמך מזוייף עם שם משפחה אחר. הנישואים היו לפני 15 שנה ומלווים בחיי זוגיות לא תקינים. אחותי שתקה כל השנים ורוצה להתגרש. האם העובדה שבעלה הוא כהן יכול להקל מעליה כך שיכפו עליו לתת גט? כי הוא לא מוכן.
האם עצם העובדה שהיתה גרושה ונישאה לכהן זה בעצם הביא עליה את כל הצרות שחוותה כל השנים כי זה אסור לפי ההלכה.

תשובה

שלום וברכה

עליה לעזוב אותו מיידת וללכת לרבנות, אין ספק שיכפו עליו גט מיידי.

אינני בשמים אבל מסתבר מאוד שזה הביא לה את הקשיים העצומים שהיא עוברת כעת.