חברה והשקפה

איך צריך להתייחס לבתי המשפט בימינו?

  • כ"ט טבת התשפ"ג

שאלה

איך להתייחס לבית המשפט בימינו האם מכיוון שמדובר בערכאות של גויים אסור להאמין להם? (קשור בעקיפין לזה דהשר דרעי הואשם בגניבת מס וכולם מצצדים בו שימשיך לכהן כשר , האם זה בגלל שלא מאמינים לרשויות השלטון במדינת ישראל?)

תשובה

שלום וברכה

אין לנו שום אימון בפסיקותיהם שנפסקים בראיות שאינם עומדים בדיני תורה וזאת מלבד שכל חוקותיהם הם חוקי הגויים.

לעניין הרב דרעי גם לפי חוקותיהם אין לזה כל משמעות, הרב דרעי הואשם בכך שבשגגה הועברה שומת מס של אחיו נמוכה יותר ממה שאמור להיות. הפסק של הערכאות אומר זאת בפירוש. ולכן באמת אין כל סיבה לקבל את פסיקת בג"ץ שהוא כביכול אינו ראוי להיות בשר.