קללות

  • כ"ד טבת התשפ"ג

שאלה

היי רציתי לדעת מה הבעיה בקללות כאילו דיבור נגוע
כי זה משהו רע אבל מאיפה מגיע זה שלהגיד מילים מסויימות זה דבר רע והאם זה באמת עושה משהו כשמקללים?

תשובה

שלום וברכה

אסור מהתורה לקלל וכמבואר בילקוט יוסף קצוש"ע חושן משפט סימן כז -  ב. אסור לקלל גם כל אחד מישראל, כדכתיב לא תקלל חרש, ולמה נאמר חרש, שאפילו זה שאינו שומע ולא נצטער בקללה זו, לוקה על קללתו. ואמרו בפסיקתא זוטרתא (ויקרא, עמוד 106) לא תקלל חרש, מרבה אפילו בר ישראל שאינו שומעך, קל וחומר לפניו.

[וכן הוא ברמב"ם (פרק כו מהלכות סנהדרין), ובספר המצוות שלו (לא תעשה שיז). וכן הוא בסמ"ג (לאוין רט, ריב), ובסמ"ק (קכג קכז), ובספר היראים (קעד וקפד), ובספר החינוך (מצוה רלא), ובשערי תשובה (שער ג' אותיות מו מז). וכ"ה בשלחן ערוך חושן משפט סי' כז].

ואף אם מקלל בלא הזכרת שם ה' אסור מדאורייתא. [ספר החינוך הנז'. ספר החרדים (פרק כד אות יד) והובאו דבריהם בספר יוסף אומץ יוזפא עמוד 354].

בהצלחה,