חברה והשקפה

הומוסקסואליות בתורה

  • כ"ג טבת התשפ"ג

שאלה

היי כבוד הרב יש לי שאלה שכבר הרבה זמן לא קיבלתי עליה תשובה אם הומואים או משכב זכר אסורים בתורה אז למה אלוהים בכלל נותן את האופציה שיוולדו אנשים בעל נטייה מינית שונה ממה שהיא אמורה להיות זה די לדפוק אותו בחיים כי הוא כל החיים שלו ייבצע חטא שהוא לא בהכרח יכול לשלוט עליו

תשובה

שלום וברכה

אין אדם שלא יכול לשלוט ביצר הרע שהוא קיבל. כל אחד מקבל תפקיד לפי נטיות נפשו ואין האדם יכול לתרץ את עצמו שהוא אנוס על מעשיו.

אמת שלכל אחד יש ניסיון אחר שהוא נמשך איליו יותר מדברים אחרים ועל כך תפקיד האדם לעבוד קשה ולנסות להצליח ובוודאי יצליח וכמבואר בדברי חכמים שהבא לטהר מסייעין בידו ועוד אמרו חכמים פתחו לי פתח כפתחו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם.

חזק ואמץ,