תפילה וברכות

מה עושים כשאין מקום לפסוע שלוש פסיעות לאחר שמונה עשרה?

  • י' טבת התשפ"ג

שאלה

שלום הרב,
רציתי לשאול מה עושים כשאין מקום לפסוע 3 פסיעות מלאות לאחר סיום התפילה כי קראתי שיש גמרא שאומרת שאם לא פסע עדיף שלא היה מתפלל ובבתי כנסת וכו רוב הפעמים אין מקום לפסוע מחמת הצפיפות
ביום כיפור קרה לי שהתחלתי להתפלל בבית כנסת מסויים ומרוב צפיפות לא יכולתי לפסוע אפילו פסיעה אחת ובשאר התפילות עברתי לבית כנסת אחר רחוק הרבה יותר מביתי וגם פחות מאריך ומרגש בתפילה אבל חשבתי שזהו מעשה נכון, האם נהגתי כשורה או שיכולתי להמשיך להתפלל שם מלכתחילה?
תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

אשריך שאת מקפידה על קלה כבחמורה, בעז"ה תפילותייך יתקבלו ברחמים וברצון.

במקום שאין אפשרות לפסוע את שלושת הפסיעות יש לפסוע פסיעה אחת ולחזור ושוב פסיעה אחת ולחזור ושוב פסיעה אחת ואז לומר עושה שלום.