שבת

איך משתמשים במכשיר סיפאפ בשבת?

  • ה' טבת התשפ"ג

שאלה

שלום רב,

אני אמורה להשתמש במכשיר עבור דום נשימה בשינה. אני רוצה לשאול - האם מותר להשתמש בערב שבת, כאשר מרכיבים את הצינור לכיוון האף, המכשיר מזרים אויר לאף, כאשר אם אני מתעוררת בלילה ללכת להתפנות אני מוציאה את הצינור שמחובר למכשיר (הצינור מחובר באופן קבוע למכשיר והמכשיר עצמו מחובר לחשמל) והמכשיר מפסיק את הפעילות, כשחוזרת אני שמה שוב את הצינור שוב על האף והמכשיר חוזר לפעול.
מה הדין לגבי שבת כרגע אני לא שמה ביום שישי בגלל שאני לא יודעת האם מותר או אסור.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ברוב ככל מכשירי הסיפאפ אפשר לבטל את ההפעלה האוטומטית ולעבור להפעלה רצופה. במקרה כזה המכשיר פועל לפחות שעה גם אם זה לא מחובר לאף.

תבדקי מול טכנאי החברה איך מחליפים את המצב מאוטומטי ללא אוטומט.

מפעילים את המכשיר ומכניסים בו חסימה כמו פקק שעם או נייר טישו שיגרום לכך שזה לא נכבה. או משתמשים עם שעון שבת שמפעיל את המכשיר לפני זמן השינה המשוער.