רכילות באזכרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, מחר לסבי יש אזכרה למליאת עשור לפטירתו. אמי איננה מעוניינת ללכת מכיוון שבכל שנה האזכרה נהפכת למוקד רכילות משפחתי (יש כ11 אחים ואחיות) והיא מרגישה חולה פיזית כשהיא יוצאת משם ושניזוקה מאוד עקב ההשמצות הקשות. במיוחד לאחרונה כשהרוחות לוהטות בגלל עניין כספי והיא יודעת שהפעם יקשה עליה עוד יותר לשבת מסביב לשולחן ולשמוע את כל הרכילות והגידופים? האם תוכל לא להגיע לאזכרה ולעשות דברים לעילוי נשמתו בבית? תודה

תשובה

שלום וברכה

טוב מאוד תעשה אימך אם היא תלך הביתה ולא תשתתף במקום לשון הרע ושנאה, שאימך תאמר בביתה תהילים וקצת פרקי אבות לעילוי נשמת אביה וכן תתן צדקה לעילוי נשמתו.