נשים

נגיעה של חיבה בזרים

  • כ"ד כסלו התשפ"ג

שאלה

הידברות שלום ,
קודם כל תודה רבה על הכל .
שאלה-אני חרדית אך עובדת עם כל המגדרים.
מישהי בעבודה ניגשה אלי וסיפרה שהיא התחילה לשמור טהרת המשפחה אך נגיעה של חיבה בזרים היא לא שומרת . השאלה שלה אם בימי נידותה שהיא נוגעת בזרים אם היא עוברת על איסור של טהרת המשפחה או רק איסור שתמיד אסור לגעת בזרים . היא מציינת שהיא רק מתחזקת בטהרת המשפחה ולא בשאר וכן שואלת אם בימי נידונה מותר לה לגעת בדרך של חיבה באבא שלה ?
תודה רבה רבה על הכל

תשובה

שלום וברכה

בכל מצב מותר לגעת באבא בדרך חיבה גם במצב נידה.

זכות גדולה ועצומה שהיא מתחזקת בשמירת הטהרה ובכך היא מביאה את בשכינה לביתה ומביאה עליה את כל השפע ואת כל הישועות.

בנגיעה בזרים לשם חיבה היא באמת עוברת על איסור של נגיעה כאשת איש וגם בנגיעה בגבר בזמן נידה. אבל גם אם אין לה כעת את הכוחות לקבל על עצמה נגיעה בזרים אין זה סותר את ההתחזקות שלה בשמירת הטהרה עם בעלה.