האם מותר לאכול לפני שמאכילים בעליי חיים

  • כ"א כסלו התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב
אני עובדת בדיר כבשים, חלק מהעבודה שלי היא להאכיל טלאים חלב, יש ימים שיש עומס ואני מתחילה להאכיל אבל זה לוקח זמן (אני מאכילה אותם בבקבוק אחד אחד ולפעמים יש עשרות) השאלה האם מותר לי להפסיק באמצע כדי לאכול ואז לסיים להאכיל אותם או שאני חייבת לסיים להאכיל את כולם ורק אז לאכול?
אציין שהדיר והטלאים לא שלי אבל בזמן שאני עובדת שם אני מופקדת לדאוג להם ולהאכיל אותם.
אשמח לדעת מה ההלכה לגביי זה.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הכי נכון לעשות שתאכלי ותשתי לפני הגיעך לעבודה. אם תרצי תוכלי להקל בשתיה באמצע העבודה.