חברה והשקפה

האם רוחות יכולות להפחיד ולהזיק בארץ ישראל?

  • י"ג כסלו התשפ"ג

שאלה

ראיתי בשם הרב בנימין שמואלי שאין שדים בארץ ישראל אך יש רוחות רעות שהן נשמות שלא מצאו את מקומן. שאלה ראשונה
האם כשאני בבית או בחוץ בישראל אני צריכה לחשוש שמא יקפוץ לי רוח ויפחיד או יפגע בי? נגיד בשירותים שיש שם טומאה וכו'..
שאלה שנייה
שמעתי על אנשים בחו''ל שנרדפים על ידי רוחות ושדים. האם הם יוכלו להנצל מכך על ידי מגורים בארץ ישראל? (גויים או יהודים)
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אין לחשוש מכך. זה דבר שלא קורה כמעט.

בארץ ישראל השדים לא יבואו. יתכן שזכות ארץ ישראל תעמדו ליהויד להינצל הרוחה רעה שלא תהיה לה הזכות להיכנס לארץ ישראל.