האם יש עניין להניח את הידיים על ספר התורה בשעת הברכה?

  • י"א כסלו התשפ"ג

שאלה

האם בעלייה לתורה יש עניין להניח את הידיים על ספר התורה בשעת הברכה. ומה המקור לכך?

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך אורח חיים הלכות קריאת ספר תורה סימן קלט

הקורא בתורה צריך לאחוז בספר תורה בשעת ברכה. הגה: וסמכו מנהג זה על מה שנאמר ביהושע לא ימוש ספר התורה הזה מפיך חזק ואמץ (יהושע א, ח - ט) ומזה נהגו לומר למסיים לקרות בתורה בכל פעם חזק

משנה ברורה (לה) בס"ת בשעת ברכה - היינו דיאחוז בעמודי ס"ת ועיין בב"ח וט"ז שהסכימו דבעת הקריאה צריך ג"כ לאחוז בס"ת. יש נוהגין לאחוז אז ביריעות עצמן ע"י מפה.