זוגיות

האם תכשיט שהושאר אצלי מעכב מציאת זיווג?

  • ז' כסלו התשפ"ג

שאלה

שלום, יצאתי בעבר עם בחור במשך כמעט 3 שנים, שסיימנו את מערכת היחסים הוא השאיר אצלי שרשרת (שקיבל במתנה מהוריו) בכוונה שאשמור אותה אצלי עד שנחזור להיות ביחד. מאז לא חזרנו להיות ביחד כמובן, השרשרת נשארה אצלי וכבר עברו כמעט 4 שנים ללא זוגיות אמיתית, חזקה ויציבה. האם יש קשר להשארת השרשרת אצלי? שמעתי מאנשים שונים שידוע כי תכשיט שהושאר יכול לעכב מציאת זוגיות. מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? תודה.

תשובה

שלום וברכה

אם אני מבין נכון הוא לא נתן לך את זה במתנה ועל כן יש להחזיר לו את התכשיט. זה חובת הלכתית ממונית וללא קשר לכך שזה לא מעכב אותך כלום.