מי צריך לממן כיבוד אב ואם?

  • כ"ח חשון התשפ"ג

שאלה

שלום לרב.
אמי עברה אירוע מוחי לפני כעשר שנים ומאז לצערינו היא נמצאת במרכז גריאטרי על כסא גלגלים ובמצב סיעודי מלא אמנם לשתות ולאכול היא יכולה לבד אבל חוץ מזה כלום היא ב"ה מזהה אותנו ואת אחיה ומשפחתה אבל מלבד זה היא אינה צלולה.
לפני הקורונה היינו לוקחים את אמא לשבתות והיא היתה נהנית מזה מאוד אולם מהקורונה זה הופסק וכעת הרופאים אמרו שזה מאוד חשוב למצבה הנפשי להיות עמה בשבת.
השאלה היא מה הדין לגבי הוצאות השבת אנחנו רוצים לקחת אותה לבית מלון ואנחנו משפחה של אברכים כולם ב"ה וההוצאות גדולות יש לציין שכשאמא היתה בריאה היתה אוהבת מאוד לצאת לחופשות ולבתי מלון בכל הארץ ובעולם וגם כיום כששואלים אותה לגבי יצאה למלון וכדו' היא עונה שמאוד מעוניינת לצאת.
אשמח לקבל תשובה מהרב תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היא שעיקר מצוות כיבוד אב ואם במקום שיש הוצאות היא על חשבון ההורים. אם אין להורים ויש לילדים את האפשרות לממן את ההצואות יש מצווה לעשות זאת.

אם אין לאף אחד מכם אפשרות כלכלית לעשות זאת וגם לאימכם אין אפשרות כלכלית אין חובה לעשות זאת. אם לאימך יש כסף יש לבקש את הסכמתה שהשבת תמומן מכספה ברובו הגדול.