כשרות

  • כ"ג חשון התשפ"ג

שאלה

אני שומרת כשרות לא אוכלת בשר וחלב ומחכה 6 שע׳ ו3 שע׳
אבל לא מפרידה כלים זאת אומרת שהכלים הבשרים שלי הם גם לחלבי שלי,מהסיבה שזה מה שיש לי כרגע
עד כמה זה לא בסדר ?
והאם יש דרך להכשיר את הכלי לפני ההכנה בו ?

תשובה

שלום וברכה

חובה גמורה להפריד בין סירים שמבשלים בשר ובין סירים שמבשלים חלב. פעמים רבות עוברים איסור תורה כאשר מבשלים בסיר חלבי בשר או להיפך.

גם כליה גשה או סכו"ם או צלחות וכדו' יש להפריד ולהכשיר כדין.

ההכשרה תלויה בהרבה פרטים ולכן אמליץ לשלוח לנו מס' טלפון ובעז"ה נסדר לך את ההכשרה על הצד הטוב ביותר.

כלי זכוכית אינם צריכים הכשרה ובני ספרד יכולים לכתחילה להשתמש לבשר וחלב לאחר שטיפה כראוי.