נוסח לוידוי על חטא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לאחרונה אני מתחזק,מניח תפילין, קורא תפילת שמע שעל המיטה, שומע הרבה הרצאות באתר שלכם, לפני יומיים קרה לי דבר נורא ,פתאום באה לי לא יודע איך לקרוא לזה מחשבה או משהו כזה , לא משהו שבא ממני ,מחשבה רעה על הקדוש ברוך הוא. ומאז זה לא עוזב אותי כאילו יצר הרע מנסה להכנס בי ,קראתי תיקון כללי ,אני רוצה להגיד ווידוי, אבל אני לא יודע מה הנוסח המדוייק ולא מצאתי בשום מקום, אנא עזרתכם

תשובה

שלום וברכה

א. מחשבה לא רצונית אין בה חטא. צריך רק לומר בפה שאני מבטל כל מחשבה שיש לי שהיא נגד רצון הבורא.

ב. וידוי הוא לומר ריבונו של עולם חטאתי עוותי ופשעתי לפניך בחטא פלוני אנא מחל סלח ומחול לי על כל עוונתי פשעי וחטאי ועזור לי שלא ליפול בחטאים עוד.