חברה והשקפה

עליה לבית העלמין

  • ח' חשון התשפ"ג

שאלה

לפי הארי ז״ל מותר לעלות לקבר ביום שלפני הראש החודש ובתאריך טו׳ לחודש, כיוון שיש לימוד בשמיים וזה מצער את הנפטר שבאים אליו ואז הוא צריך לרדת לפה ולעלות חזרה. מדוע לקברי צדיקים אפשר לעלות כל יום? יכול להיות שאדם קרוב שנפטר הוא צדיק ואנחנו לא יודעים… אז איך נוהגים באמת? ומה ההבדל בין צדיקים לאנשים אחרים?
אשמח לתשובה, תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

האר"י הקדוש כותב שהתאריך הכי טוב לעלות לקברים זה בערב ראש חודש ובטו' בחודש.

אין איסור לעלות בשאר הימים. צדיקים משתוקקים לסיע לעם ישראל ותפילות על קברם גורמים להם נחת רוח ולכן אין הגבלה בימים שאפשר לעלות. אולם גם לצדיקים הזמן הטוב ביותר הוא בטו' לחודש וכט' לחודש וביום השנה.