האם מותר לכהן להתחתן עם ישראלית?

  • ח' חשון התשפ"ג

שאלה

בס״ד שלום ורב,
1. הבנתי שמותר לכהן להתחתן גם עם אישה ישראלית אך רוצה לוודא שישראלית? היא גם מישהי שעלתה לארץ בגיל 3 שנים וגדלה בארץ ישראל נניח שהיום בת 20 עדין תוכל להתחתן עם כהן על פי שישראלית???
2. אם היא שומרת תורה ומצוות והולכת בדרכי הישרים (שו"ת יחוה דעת חלק ה' סימן סא ד"ה ולענין). עדין לא הבנתי מה זה אומר? בבקשה לפרט יותר ומובנת בבקשה
3. שאלה אחרונה אם כהן עצמו חירש ? עדין יוכל להתחתן עם מישהי חירשת? גיורת שגם חירשת?
תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. אם היא נולדה כיהודייה אין כל בעיה.

2. שכהן צריך לינשא לשומרת מצוות כראוי.

3. כהן לא יכול לינשא לגיורת אף אם הוא בעל מום.