יצירת תוכן מוסיקה

  • ו' חשון התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה,
ישנם כמה שאלות לגבי יצירת תוכן מוסיקה:
1: האם ישנה בעיה בפרסום תוכן מוסיקה ביוטיוב וכו׳ למשל בכך שיצרתי שיר שאולי אנשים עלולים לשמוע בשבת? (כמובן תוכן דתי) כי הרי אין לי שליטה עליהם שהם ישמעו אותו רק בימי החול ומי שלא שומר תורה ומצוות אולי ישמע אותו בשבת, האם יש לחשוש לזה? האם העבירה עליי?( כי אני רואים שיש הרבה שירים דתיים באינטרנט אז הנחתי שאולי מותר)
2: אם אני יוצר מוסיקה שהיא רק מנגינה ובלי מילים איך אפשר לנתב את זה שיהיה למוטב ולדרך השם? (לדוגמא, אותה מנגינה בגיטרה או פסנתר יכולה להישמע גם כמוסיקה דתית וגם כמוסיקה לא דתית ובדרך כלל המילים אילו שמכריעות לאן השיר מנותב)?

תודה רבה ואשריכם על כל עשייתכם!

תשובה

שלום וברכה

1. אין איסור לעלות שיר ביוטיוב, אין צריך לחשוש שמא יהיה מי שישמע את השיר בשבת.

2. אם תלביש אותם על דברי שבח והודאה או תפילה לבורא עולם, זה יהפוך למוזיקה שמקרב את האדם לבוראו.