תפילה וברכות

הנחת תפילין בלי יכולת לדבר

  • כ"ח תשרי התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,בגלל ניתוח כרגע אין לי אפשרות להגות מילים בכלל ואני לא יודע לכמה זמן זה יימשך,השאלה היא מה אני אמור לעשות בהנחת תפילין מחר?האם אני פטור מקריאת שמע ויכול פשוט להניח בלי לקרוא?מה יש לעשות במצב הזה

תשובה

שלום וברכה

אם אינ יכול להגות מילים בדיבור יש לקרוא קריאת שמע במחשבה על ידי הרהור המילים וקריאה בלב. כמובן שיש להניח תפילין אף אם אין אפשרות לקרוא את שמע.

בברכת רפואה שלימה ובריאות איתנה,