אמונה

חנוך, מטטרון ועבודה זרה

  • י"ח תשרי התשפ"ג

שאלה

בס"ד

שלום רב,
לאחרונה קראתי את דבריו של חכם מוסלמי שטוען שעל פי היהדות, הקב"ה לקח את חנוך להיות מטטרון ובכך הפך אותו לחלק מהאלוקות, ולכן היהדות חוטה בעבודה זרה, מכיוון שהיא מאמינה שאדם יכול להפוך ליישות אלוקית.

האם זה נכון? או שהפרשנות שלו שגויה?
אם היא שגויה, מה הפרשנות הנכונה?

תודה,
י

תשובה

שלום וברכה

דברי הבל שאין שום קשר בינם לבין המציאות ומשכך אינני יכול ליישב דברים שאין בהם כל חיזה בתורה.

הגמרא בחגיגה כותבת שאחר חטא לאחר שטעה וחשב שהוא רואה את מטט כישות בפני עצמה דבר שזה לא נכון וכמבואר בגמרא שמטט קיבל מלקות מעמוד אש מאחר ואל פעל מספיק להראות לאחר שהוא לא ישות אלוקית כלל וכלל.

בהצלחה,