שבת

האם אפשר לעבוד בשבת ולתת מעשרות?

  • ט"ז תשרי התשפ"ג

שאלה

אני לא שומרת שבת אבל אף פעם לא עבדתי בשבת האם מותר לעבוד בשבת ולתרום מעשר

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להימנע עד עתה מעבודה בשבת, ויתרת על רווחים למען כבוד שמים, ברוכה תהיי לה', בזכות זה יתן ה' שתעלי מעלה מעלה בשמירת השבת ובכל הענינים הרוחנים והגשמיים  עוד ועוד כראוי לנשמה טהורה שכמותך.

חלילה לעשות כן. אי אפשר לשחד את בורא עולם במעשרות, אין ברכה בכסף שמרוויחים בשבת ואין הקב"ה חפץ לקבל מעשרות מחילול שבת. משל לאדם שרואה את בנו מתאבד חלילה והבן אומר לאביו שאל תדאג הרי בכך תקבל את הביטוח חיים שלי.... וכי זה פיצוי לאביו? חילול שבת כמוהו כהתאבדות רוחנית, ומה יועיל לבורא עולם לתת לו את המעשרות? לא באלו חפץ ה'. המשיכי בדרכך הטובה כמאז ותזכי לעלות עוד בשמירתשבת וביראת שמים טהורה כרצונך הטוב.