תפילה וברכות

ארבעת המינים וברכות

  • ט"ז תשרי התשפ"ג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

יש לי מספר שאלות:

1. האם יצאתי ידי חובה כאשר נטלתי את הלולב ביד ימין ולאחר מכן ברכתי עליו "על נטילת לולב", ואז לקחתי את האתרוג וברכתי על הלולב והאתרוג את ברכת "שהחיינו".

2. אם לא נענעתי את הלולב אחרי הברכה ורק בהלל פעם ראשונה נענעתי, האם זה בסדר?

3. אם אני נמצא בסעודה ללא לחם וברכתי "בורא פרי העץ" על זיתים מבושלים, ולאחר הסעודה הגישו פירות האם צריך לברך "בורא פרי העץ" פעם נוספת?
במידה ולא מברכים "העץ" כי הוא נפטר בברכה הראשונה, אבל הפרי שהגישו לאחר הסעודה הוא "פרי חדש" האם אפשר לברך עליו רק ברכת "שהחיינו"?

תודה רבה .

אייל

תשובה

שלום וברכה

1. יצאת ידי חובה.

2. יצאת, הנענועים לא מעכבים בדיעבד.

3. לא צריך לברך שוב בורא פרי העץ ומברכים שהחיינו.