שו"ת סוכות

זה סוכה וזו שכרה?

  • ט"ז תשרי התשפ"ג

שאלה

בנינו סוכה כשרה למהדרין, ואפילו קישטנו אותה
אבל גילנו שלא שייך לשבת בה בכלל
כי השכנים החרדים שמעלינו זורקים דברים על הסכך שלנו, כוסות וליכלוכים, ומדליקים מוזיקה בעוצמה של אולם חתונות, וכמו שבעלי אמר שנה הבאה הוא לא בונה סוכה, מה הטעם??
ואני שואלת אתם אומרים עד כמה חשובה מצוות סוכה, אבל שוכחים לעדכן בזה את חיות הטרף במגזר החרדי, שרומסים את האחר וחושבים שרק הם בעולם,
לא פלא ששונאים את החרדים, חבל, אבל זאת המציאות

תשובה

שלום וברכה

ראשית הדרך הנכונה היא אינה לקטר כאן אלא לגשת לשכנים ולבקש בנועם שיזהרו לא לזרוק דברים לסוכתכם, אין לי ספק שדברי חכמים שייאמרו בנח ישמעו בעז"ה.

ב. לא הבנתי מדוע אתם חושבים לנקום כביכול "בחרדים" ולא לעשות סוכה בשנה הבאה? וכי עשיתם סוכה בשביל החרדים? מה הקשר בין מצוות סוכה החביבה שבאתם לחסות בצל כנפיו של בורא עולם ולבין התנהגות של השכנים יהיו השכנים מה שיהיו חרדים מסותריים קדושים או חילונים? הסוכה היא חלק מהחיבור שלך הישיר עם בורא עולם ומה פשר נקמתכם בשכנים על ידי מחשבה לבטל את מצוות הסוכה?

אציע כבחילת דבריי לבקש מהשכנים בנועם ובכבוד שייזהרו ובעז"ה השלום ואמת אהבו והכל על מקומו יבוא בשלום.

מועדים לשמח,