האם עשיית מצוות של זיכוי הרבים לעילוי נשמת הנפטר מזכות בזכויות גם את הנפטר וגם מי שעושה זאת?

  • י"ב תשרי התשפ"ג

שאלה

כאשר אדם מחליט לעסוק בזיכוי הרבים בדבר כלשהו שיעמוד לו לזכות, והוא גם רוצה לעשות דבר מה לזיכוי נשמת נפטר שקרוב אליו, האם הוא יכול לבחור דבר כלשהו לזיכוי הרבים ולכוון שזה יהיה גם לעילוי נשמת הנפטר וגם שהוא יזכה בזכויות אלו? או שהוא צריך להפריד ולבחור מצווה לכל אחד?

תשובה

שלום וברכה

אפשר לעשות לעילוי נשמת.