שו"ת יום כיפור

צום כיפור בהריון

  • ז' תשרי התשפ"ג

שאלה

אני שבוע 15 להריוני והרופאה אמרה לי שרופאים לא מאשרים לנשים הרות לצום והדבר יכול להוות נזק. מה עושים? האם אפשר לשתות קצת ולאכול קצת? יש לציין שההריון לא בסיכון אבל בגלל שמאוד צעיר אני מפחדת לעשות נזק וללכת נגד הוראות הרופאה. האם לשתות מים בשיעורים? לאכול בשיעורים? אם כן אפשר הסבר מפורט כיצד זה הולך?

תשובה

שלום וברכה

אין כל חשש בריאותי וחובה לצום את כל הצום כרגיל, מאות אלפי נשים הרות בריאות צמו וצמות בכל השנים ואין מזה שום נזק.

תרבי בשתיה בימים שלפני הצום - החל מהיום ועדיף שתיה שיש בה מעט סוכר או מיץ לימון או כל דבר אחר שמסייע להספגת הנוזלים בגוף.

בזמן הצום יש להשתדל לשהות במקום מוצל וממוזג ועדיף שמשך היום תנוחי ולא תלכי לבית הכנסת אלא תתפללי בבית.

בברכת היריון בריא וצום קל ולידה קלה בזמנה,