חברה והשקפה

אני לא זוכרת במי פגעתי, איך אבקש סליחה?

  • כ"ג אלול התשפ"ב

שאלה

אני בחורה בת 22 בשידוכים, יש לי קשיי קשב וריכוז
הייתי מדברת הרבה בשיעורים
עכשיו אני חושבת אולי יש מורות במשך השנים שנפגעו שפטפטתי להם כל השיעורים

מה אני יעשה?
איך אני ידע אם יש מורה שנפגעה?
ואיך אני אשיג את כל המורות לבקש מהם סליחה?
זה הרבה מאד מורות (ואני לא זוכרת את כולם)
ואולי בכלל הם לא נפגעו
ואולי חלק כן
אני לא יודעת

מה לעשות??

תשובה

שלום וברכה

מבואר בחובת הלבבות שכאשר אין לנו אפשרות לבקש סליחה, יש להתפלל לבורא עולם שיכניס בלב כל אחת מהם שיסלח לך, כמו כן יש להתפלל שאם יש משיהי שפגועה ממך מאוד שה' יפגיש אותך איתה, ותוכלי לבקש את סליחתה.

משהתפללת כן לפני ה', אל תוסיפי ליפול ברוחך, חזקי ואמצי כי שמע ה' את תפילתך וקיבל אותה ואותך באהבה וברצון, ובעזרת ה' תמצאי את זיווגך הנכון, ברגע הנכון, ותחיי באושר ושמחה.

בברכת גמר חתימה טובה ושנה טובה ומתוקה,