אני רווקה, איך אני עושה התרת נדרים? ומה זה "כל נדרי"?

  • י"ט אלול התשפ"ב

שאלה

אם אני אישה לא נשואה ואני רוצה לעשות התרת נדרים, קראתי שאפשר ללכת לכל נדרי בערב יום כיפור
אבל איך זה הולך אני קוראת יחד איתם ואומרת במילים שלי אחר כך על מה אני רוצה שהנדר יותר?
לא הייתי אף פעם... אפשר הסבר איך זה הולך העניין הזה מה אני צריכה לעשות ולהגיד בעצם
בתודה מראש מירי

תשובה

שלום וברכה

אם יש לך נדרים ספיציפיים שאת רוצה להתיר, יש ללכת לרב ולומר לו את הנדר, והוא יצרף עוד שניים עימו כדי להתיר לך את הנדר [אפשר כל השנה, אבל עכשיו בחודש אלול זה זמן ראוי ורצוי לכך].

"כל נדרי" אומרים כולם יחד, ואמירת כל נדרי הינה גילוי דעת שהנדרים מכאן ואילך לא יחולו. התנאי הזה מועיל כאשר נודרים ולא זוכרים מהתנייה זו, זאת אומרת, שאם עושים נדר למרות תנאי זה, הנדר כן חל למרות התנאי, רק אם נדר סתם, אז תנאי זה מועיל שהנדר לא יחול.

בכלל מומלץ לא לעשות נדרים, וכל הנהגה טובה שמקבלים או שמתחילים לנהוג בה יש לומר לפני זה: "הריני נוהג / אומר / עושה הדבר הבא בלי נדר".

ממליץ מאוד להגיע לבית כנסת בשעה קדושה זו, ובודאי תזכי להתעוררות גדולה וקדושה עצומה. צפי בסרטון כאן אודות הקדושה העצומה שבתפילה ובשעה הזאת. וזאת מלבד שתזכי לעשות את התנאי לנדרים שיהיו מכאן ואילך.

בברכת כתיבה וחתימה טובה, ושתתקבלנה תפילותייך לרחמים ולרצון לפני ה',