אני וחברה שלי רבות על ענייני דת, מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי חברה שאנחנו בקשר ממש טוב רק שלעיתים יוצא לנו לריב ולהתווכח על השקפות ודעות בדת ולרוב זה יוצר ביננו ניתוק כל כמה חודשים.. אחרי תקופה ארוכה החלטתי לבקש ממנה סליחה כי אני יודעת שבבן אדם לחברו צריך לרצות את החבר עד שיסלח. השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכולה לבקש ממנה סליחה ,ושהיא תסלח לי גם, אבל להחליט שאני לא רוצה להמשיך להיות איתה בקשר או פחות בקשר? האם זה לא פוגם בכל העניין הזה של לסלוח (שהאדם צריך לשכוח)? ומה ההלכה אומרת? כי אני יוצאת מנקודת הנחה שהנושא תמיד יעלה ויצוף בחזרה, אז במקום כל כמה חודשים לנסות להתפייס אולי אפשר יהיה להניח את הקשר הזה בצד וזהו. תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

ניתן להיות בקשר טוב ולא להתווכח על ענייני השקפה. ברגע שהנושא יעלה, יש לומר לה שאת מסכימה בהחלט שזכותה לחשוב איך שהיא חושבת את חושבת אחרת ואת מבקשת לא לדון בעניין. אם מדובר בענייני כפירה אסור לומר לה שאת מסכימה שהיא יכולה לחשוב כרצונה אלא להסתפק באמירה שאת אוהבת אותה ללא קשר לדיעותיה ואת מבקשת לא לדון על עניינים אלו שלא יבואו ממילא לידי הכרעה ביניכם.

כך תוכלי להיות תבירתה ללא כל מחלוקת מיותרת.